Skip to content

На набережну Києва знову повертаються дебаркадери, версия 2

18.07.2012

Не минуло і двох років після тотальної зачистки столичної набережної від дебаркадерів, як тут знову почали з’являтися плавучі ресторани.

На Набережній знов

На Набережній знов “паркуються” дебаркадери, фото ТСН

Нещодавно на воді недалеко від річпорту з’явився двоповерховий гриль-ресторан, пише «Сегодня».

Новий плавучий заклад з’явився на шостому причалі. «Ресторан: європейська кухня і гриль-меню», – свідчить вивіска. Заклад істотно відрізняється від тих величезних дебаркадерів у вигляді старовинних кораблів і скляних замків, які стояли тут раніше. Новачок – це двоповерхова скляно-металева споруда, побудована на понтоні. «Не ваша справа, чи є у нас дозвіл чи ні», – грубо відповів працівник на питання про те, як же, всупереч забороні, ресторан з’явився.

Нагадаємо, в 2010 році набережну в буквальному сенсі слова зачистили від дебаркадерів. Причини називали різні: немає дозволів на стоянку, забруднюють Дніпро, скидаючи відходи у річку, а їх техстан такий, що з дня на день можуть постраждати люди.

«Ніяких дозволів на установку дебаркадерів не видавалося. Якщо новий ресторан з’явився на причалі, то йому, швидше за все, видали дозвіл в Адміністрації річкових портів. Вони повинні були дозволити стоянку, як ви сказали, «понтона з рестораном», – заявили в КП «Плесо».

В Адміністрації річкових портів не змогли відповісти, що за новинка на шостому причалі: «Ми чули про це, але не знаємо, звідки воно взялося. Перевіримо».

З’ясувати, як все-таки з’явився ресторан на воді, журналісти вирішили за допомогою експерименту – спробували встановити свій дебаркадер на набережній.

У приймальні КП «Плесо» дали телефон одного з працівників, який повинен був дати консультацію.

«Це можливо. Але встановити його саме на Поштовій – дуже важке завдання. Це ж набережна. Ви ж уявляєте, хто за цим стоїть?! – сказав чиновник. – Коротше, вам потрібно надати дуже багато документів. Наше підприємство відповідає за все, що діється на воді, і ми маємо право вирішувати питання з розміщенням. Але причали належать іншій держструктурі. Вам потрібно з ними окремо домовлятися. Але набережна Дніпра – дуже ласий шматок. Там всі хочуть пришвартувати свої дебаркадери – уже черга з таких. Де саме ви хочете стояти? Можливо, ми знайдемо інше, теж привабливе, місце для вас».

Про ціни за місце розповів один із власників «вигнаного» з набережної дебаркадера. «Повернутися на набережну можна лише за великі гроші. Це кілька сотень тисяч гривень. Для нас це просто непідйомні гроші, тому ми змушені були закрити цей бізнес», – зізнався він.

Заступник голови КМДА Михайло Кучук сказав, що повернення дебаркадерів неможливо до тих пір, поки не будуть прийняті зміни до законів. «Ми отримали лист від генпрокурора, в якому говориться, що немає якихось затверджених правил і норм, які дозволяли б пришвартуватися дебаркадерам на набережній. Тому ніяких законних підстав працювати там плавучим ресторанам і готелям немає. Спочатку потрібно прописати норми для діяльності закладів на воді, тоді можна буде про щось говорити », – говорить Кучук.

http://www.unian.ua/news/515464-na-naberejnu-kieva-znovu-povertayutsya-debarkaderi.html

 

No comments yet

Leave a comment